یکی از مهمترین هدفهای استفاده از گوگل آنالیتیکس، تشخیص علاقهمندیها و رفتارهای کاربرانی است که به وبسایت ما سر میزنند. یکی از قسمتهای کاربردی منو گوگل آنالیتیکس، بخش RealTime است که به ما گزارشهای لحظهای از وبسایت را ارائه میدهد. ما با استفاده از این آمار و ارقام میتوانیم استراتژیهای لازم را برای وبسایت موردنظر بهکار ببریم تا بتوانیم در رتبههای بالای موتورهای جستوجو خصوصا google قرار بگیریم.
در این مقاله از سری مقالههای گوگل آنالیتیکس در وبسایت ژایون به آموزش Realtime در گوگل آنالیتیکس (google analytics) پرداختهایم و بخشهای مختلف آن را توضیح دادهایم. با ما همراه باشید!
یکی از مهمترین هدفهای استفاده از گوگل آنالیتیکس، تشخیص علاقهمندیها و رفتارهای کاربرانی است که به وبسایت ما سر میزنند. یکی از قسمتهای کاربردی منو گوگل آنالیتیکس، بخش RealTime است که به ما گزارشهای لحظهای از وبسایت را ارائه میدهد. ما با استفاده از این آمار و ارقام میتوانیم استراتژیهای لازم را برای وبسایت موردنظر بهکار ببریم تا بتوانیم در رتبههای بالای موتورهای جستوجو خصوصا google قرار بگیریم.
آموزش RealTime در گوگل آنالیتیکس
منظور از Real Time گزارش و آمار وبسایت در لحظه مشخص است. بهعبارتی در این بخش میتوانید وضعیت سایت خود و اینکه چه اتفاقاتی در سایت شما در جریان هستند را مشاهده کنید. در ادامه مقاله به بررسی تکتک این بخشها میپردازیم:
معرفی Overview
در این بخش از گزارشهای Realtime میتوانید نمای کلی از وضعیت لحظهای وبسایت خود را مشاهده فرمایید:
- بخش Right now:
در این بخش که در قسمت بالای صفحه در سمت راست قرار دارد، میتوانید تعداد کاربران فعال در لحظه مشخص بر روی وبسایت خود را مشاهده کنید. این تعداد براساس کلیکها و فعالیتهایی که در وبسایت انجام میگیرد، آنالیز میشود. بهعبارتی ممکن است شخصی در وبسایت ما حضور داشته باشد، ولی به دلیل عدم فعالیتی جزء کاربران فعال به حساب نیاید. - بخش پایین Right now:
این قسمت نشان میدهد که چه تعداد کاربرانی با چه وسیله الکترونیکی وارد وبسایت ما شده است. - بخش Top Referrals:
گوگل آنالیتیکس به ما نشان میدهد که از کدام بخشها، سایتها و موتورهای جستجویی، کاربران به وبسایت ما رجوع کردهاند. - بخش Top Social Traffic:
این بخش به ما اعلام میکند که از کدام شبکههای اجتماعی، کاربران ما به سایت مراجعه کردهاند. - بخش Top keyword:
پر استفادهترین کلمات کلیدی که کاربران گوگل سرچ میکنند و براساس نتایج گوگل به وبسایت ما مراجعه میکنند را میتوانید از این بخش مشاهده کنید. کلمات کلیدی که در این بخش به شما نمایش داده میشوند، همان کلمات سرچشده توسط بازدیدکنندگان میباشد. - بخش Top active pages:
صفحاتی در وبسایت شما که بیشترین بازدیدکننده تا کمترین آنها را دریافت کردهاند، نشان میدهد.
معرفی Locations
در بخش location در Realtime در گوگل آنالیتیکس (google analytics) موقعیت جغرافیایی کاربران بررسی میشود. در جدول سمت چپ و پایین صفحه، میتوانید مشاهده کنید که از هر کشور و شهری چه تعداد بازدیدکننده وجود دارد. همچنین چند درصد از کل بازدیدکنندگان وبسایت در لحظه مشخص در وبسایتتان وجود دارند.
همچنین میتوانید موقعیت بازدیدکنندگان را بر روی نقشه کشوری مشاهده کنید. البته ممکن است بهخاطر استفاده از vpn این موقعیتها تغییر کند. در تصویر زیر میتوانید موقعیت کاربران یک وبسایت آمریکایی را مشاهده بفرمایید:
معرفی Traffic Source
بخش Traffic source در گوگل آنالیتیکس (google analytics) به بررسی ترافیک در وبسایت شما در لحظه مشخص میپردازد. در این قسمت میتوانید بررسی کنید که درصد مقدار ترافیک خالص در لحظه در وبسایت شما چه مقدار است. به عبارتی دیگر میتوانید تعداد بازدیدکنندگانی که براساس کلیدواژه، بکلینکها، شبکههای اجتماعی و یا وارد کردن آدرس وبسایت بهصورت مستقیم به سایت شما وارد شدهاند را مشاهده کنید. این بخش یکی از قسمتهای مهم در بهینهسازی و سئو سایتشما میباشد.
معرفی Content
در این قسمت از گزارش Real Time در گوگل آنالیتیکس (google analytics) بررسی میشود که بازدیدکنندگان به کدام صفحات سایت علاقه دارند. بهاین ترتیب متوجه میشوید که چه موضوعاتی برای مخاطبان جذاب میباشد. در جدولی که در قسمت پایین صفحه content قرار دارد، میتوانید از آدرس، عنوان و تعداد کاربران محتوای موردنظرتان آگاه شوید.
معرفی events
این قسمت رویدادهایی که همین الان در وبسایت شما رخ میدهد را نشان میدهد. همچنین میتوانید اتفاقاتی که تا سی دقیقه قبل در وبسایت شما روی داده است را مشاهده کنید. به عبارتی دیگر میتوانید ببینید که کاربر آنلاینی که در وبسایت شما هست چه کارهایی انجام میدهد و مسیر او را در سایت دنبال کنید.
معرفی Conversion
این بخش از مهمترین بخشهای Real Time در گوگل آنالیتیکس است. در این بخش وضعیت اهدافی که از قبل تعیین کردهاید را مشاهده میکنید. ما میتوانیم اهدافی را برای آینده وبسایت خود برنامهریزی کنیم و در مرحله پیادهسازی آن، شاهد میزان مراجعه بازدیدکنندگان به آن شویم. برای مشخص کردن این اهداف باید از بخش Admin که در قسمت پایین داشبورد است این کار را انجام دهید.